Define Aramak Suç Mu ? dfnuzmani Ocak 20, 2021

Define Aramak Suç Mu ?

 

Dedektör ile Arama Yapmak Yasak mı?

Dedektör ile arama yapmak pek çok insan için eğlence ve hobi olarak değerlendirilmektedir. Ancak bu hobi sırasında kuralların çiğnenip çiğnenmediği endişesi insanları dedektör kullanmaktan uzaklaştırmaktadır. O halde bu endişeyi ortadan kaldıracak dedektör ile arama yapmak yasak mı sorusuna daha yakından bir göz atalım!

Dedektör, yer altındaki metalleri araştırmak adına kullanılan ekipmanlardan bir tanesidir. Satışı ve kullanımı ile alakalı herhangi bir endişenin olmadığı ifade edilse de yasak olan define kazısı yapılmasıdır. Daha doğru bir ifade ile define kazısı yapmak çeşitli izinlere tabidir. Dedektör sahiplerinin define kazısı yapmak amacıyla dedektör kullanmaları bir kanunsuzluk teşkil edecektir. Bu nedenle dedektörü hangi amaçla kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

 

Dedektör ile Define Aramak için Neler Yapılmalı?

Define avcılığı yapmak ve bunu kanuni standartları dikkate alarak gerçekleştirmek istediğinizde izin almanız şarttır. Bu çerçevede, Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde belirlenmiş koşullarla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru yaparak izin alabilirsiniz. İzin alınırken arama yapılacak olan yerlerin açıkça belirtilmesi gerekmektedir.

İzin alan define avcıları dedektörlerini kullanarak arama yapabilirler. Ancak bu izinde yer almayan bölgelerde arama yapmak da yasaktır. Bu nedenle de izne uygun bir şekilde define araması yapılması gerekmektedir.

 

 

Dedektör ile Ne Tür Metaller Aranabilir?

Dedektör ile arama yapmak istediğinizde altın, bakır, tunç, gümüş gibi pek çok metali keşfedebilirsiniz. Burada önemli olan metal araştırmasını doğru bir şekilde yapmak ve dedektörü verimli kullanmaktır. Arama yaparken doğru ayarı tutturduğunuzda ziynet eşyası, madeni para, metalden üretilen eşyalar ve daha pek çok ürünü bulabilirsiniz.

Dedektör ile arama yapılırken bulunan eşyalar tarihi eser vasfı taşımadığı sürece dedektör ile arama yapana aittir. Bu nedenle de dikkat edilen en önemli husus bulunan eşyaların tarihi eser olup olmadığıdır. Siz de arama yaparken mutlaka tarihi eser vasfını değerlendirerek beklentilerinize uygun bir çözüme kapı aralayabilirsiniz.

Write a comment
Your email address will not be published.