Define Aramak için Hangi Cihazı Seçmeliyim ? dfnuzmani Ocak 20, 2021

Define Aramak için Hangi Cihazı Seçmeliyim ?

 

Dedektör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dedektör modelleri, define araması başta olmak üzere pek çok amaçla kullanılan cihazlardır. Bu cihazlar, yer altındaki metalleri keşfetmek adına kullanılırken özellikleri açısından birbirlerinden ayrılmaktadır. Siz de bu farklılıkları dikkate alıp aramalarınıza uygun bir model seçimi yapabilirsiniz.

Metal Dedektörleri ile Alakalı Araştırmalar Yapın

Dedektör kullanmamış ve nasıl performans elde edeceğini bilmeyen kimselerin bir metal dedektörü satın almadan önce kısa bir araştırma yapması gerekir. Özellikle de dedektörlerin nasıl performans sunacağını dikkate alarak hareket etmek önemlidir. Bu çerçevede hem beklentileri belirleyebilir hem de ideal dedektör modeli seçebilirsiniz.

Dedektörün Arama Kapasitesi

Dedektörlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi arama kapasitesidir. Zira derinlik arttıkça performans daha da kusursuz olacaktır. Ancak bu detay sadece dedektörün özelliklerine bağlı değildir. Arama yapılacak alan ve metalin nitelikleri de dikkate alınarak bir değerlendirme gerçekleştirilmelidir.

Dedektör Teknolojisi

Dedektörlerde VLF ve PI olmak üzere 2 farklı çözümden söz etmek mümkündür. VLF dedektörler performans bakımından daha kaliteli kabul edilse de PI dedektörlerin derinlik konusundaki performansı daha etkileyicidir. Bu nedenle de seçim yaparken beklentileri dikkate alarak hareket etmek daima daha ideal sonuçlar ortaya çıkarır.

Dedektörün Güç Performansı

Arazide uzun saatler boyunca arama ve tarama yapılacaksa şarjı hemen biten bir dedektör çok sağlıklı bir seçim olmayacaktır. Bu nedenle de dedektor satın alırken güç performansı ile alakalı detayları titizlikle öğrenmek gerekir. Saat hesabına göre en ideal çözümü sağlayacak olan dedektör sayesinde kaliteyi yakalamak mümkün olacaktır.

Başlık Çapı ve Bobin Büyüklüğü

Dedektörlerde başlık çapı ve bobin büyüklüğü arttıkça arama sırasında daha derine nüfuz etmek mümkündür. Metal arama sırasında çok derine ulaşmak isteyen kimseler için bu detayı göz ardı etmeden seçim yapmak oldukça önemlidir.

Tüm bu bilgiler ışığında bir metal dedektörü satın aldığınızda kusursuz seçime ulaşabilirsiniz. Ancak alışveriş öncesinde merak ettiğiniz diğer detayları da sormaya ve tam anlamıyla emin olmadan ürün satın almamaya özen göstermelisiniz. Bu sadece bütçenizi korumayı değil ideal bir ekipmana sahip olmanızı destekler. Dedektörburada olarak, metal tespit sistemleri ile alakalı doğru bilgileri iletip, amaca uygun doğru cihazı müşterilerimizle buluşturmak en büyük misyonlarımızdan biridir.

Write a comment
Your email address will not be published.