Definede Büyü Var Mıdır ? dfnuzmani Ocak 20, 2021

Definede Büyü Var Mıdır ?

Değerli okurlarımız bu konuda gerçekten define bulmak için ne yapmalıyız en kolay define bulma yolları nelerdir onları anlatacağım.
1

Define bulmak istiyorsak öncelik size gerekli olan gerçek anlamda define işaretleridir, bu bizim ilk adımımız, bilir kişiler bu işaretler üzerinde çalışma başlatıp en az 2 kişi işareti ve işaretin bulunduğu coğrafyayı çıplak gözle 2-3 gün araştırmalıdır. Bu araştırma süresinde en az 3 kritik nokta belirlenir hatta bu 4 yada 5 olabilir işte bunlar bizim define burada dediğimiz noktalar olmalıdır.

2

2. adımda tespit ettiğimiz yerleri teyit edeceğiz bunun için mutlaka bir derin arama dedektörü olmalı. Konu cihaz dan açılmışken cihazlar nerede başarı sağlar kısaca anlatalım. Özellikle derin arama yapan cihazlar gelişi güzel arazide gezdirilmemelidir; öncelik arkeolojik bilgiler ışığında yer tespitleri yapılıp sonra bu cihazlarla teyit edilmelidir.Bunun aksi bir cihaz kullanımı sizi başarıya götürmez çünkü derin arama cihazlarındaki metal ayrım başarı oranı baya bir düşüktür; kayalardaki mineral yapılardan çokça etkilenir çok zaman boşa kazı yapmanıza neden olur bunu unutmayın ve ayrıca bu zorluklar sizi cihazdan vazgeçirmemeli.

3

Ekip; Bazı defineciler vardır ekip işine pek sıcak bakmaz. kalabalığın bir çok zorlukları vardır buna hayır diyemeyiz; Bu sebepten dolayı bazı defineciler ekip kurmaktansa 2 kişi yola devam etmeyi daha mantıklı bulur. Bana göre bu yanlıştır define bulmak için mutlaka iyi bir ekibe ihtiyaç vardır en az 3 kişi bu bazen 5-6 kişilere kadar çıkmalıdır. Bu şekilde kazı çabuk ilerler sonuca daha çabuk varırsınız. Sayıyı düşük tutarsanız iş uzak hevesiniz kırılır çok zaman işi yarım bırakırsınız.

Definecilerin en zayıf noktası budur; başladığı yeri bitirmeden bırakma definecilerin mutlak ortak noktasıdır. siz siz olun var yada yok başladığınız işi bitirin yer yarım bırakılmaz yarım bırakılan yer ölünceye kadar aklınızda kalacaktır aklınızda kalacağına ekibi sağlam kurun işin sonunu görün.

Yukarıda verilen 3 madde define bulmada sizi başarıya götürecek en hassas konulardır. Bunun dışında hadi dedektör alalım ‘aldık’ hadi define aramaya gidelim kur dedektörü dağ bayır yürü bu definecilik değil hayal perestlikten başka bir şey değildir; bu şekilde define bulunmaz. yada 1. maddedeki gibi işareti buldunuz ölç biç hadi burayı kazalım 1 metre in burada yok galiba deyip yer değiştir diğer tarafıda 1 metre in derken arazi köstebek yuvasına dönsün ondan sonra hadi eve buda yanlış. Define bulmak için bilgi ve teknoloji mutlaka birleşmeli bunun arkasında sağlam bir ekip başarı oranınızı cidden gözle görülür şekilde arttıracaktır.

Nerelere Odaklanmalı ?

1
1- Harabe yerleri (Ören yerleri Gömü mezar ve muhtelif objeler bulunmakta ve sit alanı içinde olup yasal olmayan tahribattan kaçınalım)
2
Yığma tepeler (Tümülüs ve Höyük yapılarıdır. Muhtelif gömü ve objeler bulunmakta Yasalarımıza göre sit alanıdırlar tahrip etmekten kaçınalım.)
3
Çeşme veya pınar gibi su kaynakları çevreleri ( Gömü bulunabilinir.)
4
Üzerinde işaret resim veya sembol bulunan kayaların çevresi (Geneli Mezarlarıdır, içinde muhtelif mezar hediyeleri bulunur.)
5
Çeşitli medeniyetlere ait mezarlık alanları ( Mezar hediyeleri bulunur)
6
İnsan yaşantısına uygun mağara önleri (Gömü bulunabilir, yaşayan insanlara ait muhtelif araç ve gereçler ele geçirilebilir.)
7
Dini yapılar ( sebep ne olursa olsun saygılı davranmak gerekir İnancımızın gereğidir. )
8
Çakıl yığınlar ( Büyük çakıl yığınları Roma dönemine ait tümülüslerdir, ufak olanları yine mezarlardır, bir çoğunda mezar hediyesi bulunmamaktadır.)
9
Şelale arkaları Önemli bir araştırma alanıdır, mezar ve gömü bulunmaktadır.
10
Yığma tepeler (Tümülüs ve Höyük yapılarıdır. Muhtelif gömü ve objeler bulunmakta Yasalarımıza göre sit alanıdırlar tahrip etmekten kaçınalım.)
11
Halk arasında define var olduğu söylentisi olan alanlar ( Yakın tarihe aittir, sabit ve kalıcı olan yüzey unsurları üzerinde durulmalı )
12
12- Köprü ayakları Değerli arkadaşlar definecilik alanında faaliyet gösteren bir site bu tür bilgi vermektedir, sakın bu bilgiye uyup hiç bir tarihi yapıyı, köprüyü hanları ve sairleri define arama uğruna yıkmaya, tahrip etmeye yönelmeyelim. Yanlış ve art niyetli bir bilgilendirmedir . Hiç bir insan deli de olsa bile gidip su yatağına yada köprü ayağına altınlarını gömmez akıl işi değil. Lütfen itibar etmeyelim
Şunu unutmayalım insanlar yaşadıkları yerlerde mutlaka bir kalıntı bırakmışlardır, bırakılan çeşitli kalıntılar zamanında yaşamış insanlar hakkında bilgi verir.